Hoe is het om stage te lopen tijdens COVID-19?

Hoi! Mijn naam is Nicky, 20 jaar oud, tweedejaars student aan de Hogeschool van Amsterdam en ik heb de afgelopen 10 weken een beroepsoriënterende stage gelopen bij De Reputatiefabriek. In deze blog ga ik jullie vertellen wat ik gedaan heb tijdens mijn stage, wat ik ervan vond en hoe het was om stage te lopen tijdens COVID-19.

Terugblik op mijn stage

Als ik terugkijk op de afgelopen drie maanden ben ik blij dat ik ervoor gekozen heb om mijn stage bij De Reputatiefabriek te lopen. Voordat ik mijn stage begon had ik eigenlijk weinig verwachtingen en liet ik alles maar een beetje op mij afkomen. Door COVID-19 was het onzeker of wij op kantoor konden werken en daardoor wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten en hoe mijn stage eruit komt te zien. Uiteindelijk is mijn stage vanuit huis begonnen. Dit vond ik wel jammer, maar dit was helaas niet anders. 

Naarmate de tijd vorderde zijn wij met een aantal collega’s 1 keer in de week op kantoor gaan werken. Natuurlijk name wij alle maatregelen hier in acht. Helaas was dit alleen van korte duur. Toen midden december de maatregelen werden aangescherpt zijn wij allemaal weer thuis gaan werken. Ik vond het gezellig om op kantoor te werken en zo leerde ik mijn collega’s ook weer een beetje beter kennen en het is natuurlijk een stuk leuker om onder de mensen te werken (vind ik persoonlijk). Eerst zag ik ze alleen maar online in een meeting en dit is gewoon heel anders werken. 

Verder heb ik veel geleerd over linkbuilden, seo, marketing werkzaamheden en over social media. Mijn taken varieerde heel erg wat ik fijn vond. Mijn dagen zagen er hierdoor afwisselend uit en als ik even geen zin had in de ene opdracht ging ik verder met een ander. Zolang ik de deadlines natuurlijk maar haalde. Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit:

  • Linkbuilden
  • Social media content ontwerpen
  • Teampagina maken
  • Blogs schrijven voor het ReputaiteBlog en voor klanten
  • 2 verschillende contactpagina’s ontwerpen

Naast dat ik linkbuilding werkzaamheden verrichtte zat ik het marketingteam. Elke week besproken we in een online meeting alle marketing gerichte zaken en presenteerde de andere twee stagairs en ik onze ideeën voor social media. Ook hebben wij een nieuwe teampagina ontworpen. Ik vond dit erg leuk om te doen. Wij werden hier erg vrij in gelaten en zo konden wij onze eigen creativiteit goed toepassen.

Ik heb een gekke, maar zeker een hele leuke stageperiode gehad waar ik veel geleerd heb op verschillende vlakken. Ik vond het vooral erg leuk om samen met de andere stagiairs webpagina’s en content voor social media te ontwikkelen.

Leuk dat je de tijd hebt genomen om mijn blog te lezen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van het bedrijf, hoe een mogelijke stage er komt uit te zien en wat je bij dit bedrijf allemaal kan leren!

Wil jij ook meer organisch verkeer?

Plan dan vrijblijvend een kennismaking met ons in en ontdek jouw maximale potentie. Even bellen kan natuurlijk ook, bij ons vindt je altijd een luisterend oor.

Learn how we helped 100 top brands gain success