SEO strategie op maat

Zoekmachine optimalisatie is voor iedere website anders. Waar de een behoefte heeft aan extra content, is de ander op zoek naar backlinks om zijn autoriteit te verhogen. Daarom is een SEO strategie op maat essentieel om jouw website beter te laten ranken in de zoekresultaten.

 

Benieuwd hoe wij te werk gaan?

Op zoek naar een SEO strategie?

Laten we dan kennismaken en kijken hoe we jou het beste kunnen helpen.

Een SEO strategie op basis van data

seo strategie in de vorm van een plan

1

Kennismaking

Alles begint met een kennismaking. Tijdens de kennismaking proberen wij te achterhalen waar de klant precies naar op zoek is. SEO is niet altijd de oplossing die een klant zoekt, daarom kijken wij eerst of SEO wel aansluit op de doelstellingen van de klant.

2

Intake en review

Als een SEO strategie de klant kan helpen met het behalen van de doelstellingen, dan plannen we een intake gesprek in. We vullen gezamenlijk een questionnaire in zodat wij een duidelijk beeld krijgen van het bedrijf, de doelgroep en de doelstellingen. Met behulp van die informatie gaan wij aan de slag meteen SEO review. We controleren alle belangrijke SEO elementen en maken een voorstel. Op dit punt weet de klant precies wat er gedaan moet worden om beter gevonden te worden in zoekmachines.

3

Analyse en planning

Wij gaan aan de slag met de analyse- en planningsfase zodra we akkoord hebben op het voorstel. Er wordt een SEO plan opgesteld op basis van alle uitkomsten, zodat we vervolgens een planning kunnen maken voor de werkzaamheden.

4

Uitvoering en rapportage

Wij gaan maandelijks aan de slag om alle werkzaamheden volgens de planning uit te voeren. Aan het einde van de maand wordt er een rapportage met de klant gedeeld, en is er de mogelijkheid om de werkzaamheden te bespreken. Via een Trellobord wordt de klant betrokken bij de werkzaamheden, zodat er altijd ruimte is voor feedback.

5

Evaluatie

Aan het einde van het SEO traject wordt de strategie geëvalueerd. Wat is er allemaal gedaan, en wat moet er nog meer gebeuren. We analyseren opnieuw de website en stellen, indien mogelijk, een vervolgtraject voor. 

Wil jij een eigen SEO plan?

Meer informatie

Wat kost een SEO strategie?

De kosten van een SEO strategie verschillen per website omdat niet iedere website dezelfde hoeveelheid optimalisatie nodig heeft, maar ook omdat niet ieder bedrijf hetzelfde budget. Een volledig SEO plan kost bij ons €1500,00. Met deze strategie maken wij een plan dat alle SEO onderdelen meeneemt in de analyse en planning. De uitvoering van het plan zit hier dus niet bij, de maandelijkse kosten daarvan zijn afhankelijk van het beschikbare budget.

Een SEO strategie wordt meestal opgesteld voor een periode van 12 maanden. Wij kunnen ook een strategie formuleren voor 6 maanden, maar dat is niet altijd haalbaar voor websites die voor een groot aantal zoekwoorden beter willen ranken.

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces. Het is dus niet zo dat er na 12 maanden nooit meer iets aan de vindbaarheid gedaan hoeft te worden. Het is belangrijk om relevant te blijven voor jouw zoekwoorden, en dat betekent dus ook dat jouw content up to date moet blijven.

De effecten van zoekmachine optimalisatie zijn bijna nooit direct zichtbaar, en dat heeft meerdere redenen. Een SEO traject begint altijd eerst met een uitgebreide analyse fase. Er moet eerst in kaart gebracht worden welke SEO factoren allemaal aangepakt moeten worden. Die fase kan 1 tot 2 maanden duren.

De effecten van de daadwerkelijke werkzaamheden zijn ook nooit direct merkbaar. Een pagina moet eerst gecrawled en geïndexeerd worden door een zoekmachine. Omdat zoekmachines miljarden pagina’s moeten verwerken, kan het enkele weken tot maanden duren voordat een wijziging op een pagina wordt meegenomen in de beoordeling. De effecten van SEO zijn het beste waarneembaar als je de statistieken over langere periodes met elkaar vergelijkt.

Learn how we helped 100 top brands gain success