Betere rankings dankzij linkbuilding

Linkbuilding

Met linkbuilding bij de Reputatiefabriek ben je verzekerd van een consistente, natuurlijke groei aan verwijzende domeinen. Wij gebruiken alleen veilige en bewezen methoden, zodat jij je kan focussen op je core business.
Wil je weten hoe wij jouw linkbuilding zouden aanpakken? Maak dan gebruik van de gratis linkbuilding quickscan. Vraag hem aan via het contactformulier.

Linkbuilding bij Reputatiefabriek.

Wil je ook linkbuilden maar hebben je concurrenten al een voorsprong? Of vind je het lastig om consistent voldoende relevante backlinks te krijgen? Met linkbuilding bij de Reputatiefabriek is dat verleden tijd. Onze linkbuilding specialisatie heeft al veel websites geholpen om naar de top te klimmen. Dankzij onze bewezen methoden zijn wij in staat om efficiënt en voordelig backlinks te realiseren voor onze klanten.

Wil jij je backlinkprofiel ook een boost geven om beter gevonden te worden? Vraag dan een gratis consult aan zodat we samen kunnen kijken met welke linkbuilding strategie jij de top kan halen.

Deze bedrijven gingen jou al voor

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een essentiële zoekmachineoptimalisatiestrategie die bedrijven en websites gebruiken om hun online zichtbaarheid te vergroten. Het houdt in dat je actief links naar je website verkrijgt vanaf andere relevante en betrouwbare websites.

Linkbuilding heeft verschillende voordelen. Allereerst kan het helpen om je website hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines beschouwen links naar je site als aanbevelingen van andere websites, wat de geloofwaardigheid en autoriteit van je website versterkt.

Er zijn verschillende manieren om links te verkrijgen. Dit omvat het creëren van hoogwaardige, informatieve en boeiende content die andere websites graag willen delen en linken. Je kunt ook outreach-campagnes voeren, waarbij je actief contact opneemt met andere websites en hen vraagt om naar je website te linken. Het is belangrijk om natuurlijke en relevante links te verkrijgen, omdat zoekmachines kunstmatige of spamachtige linkbuilding praktijken kunnen straffen. Daarom besteden de meeste bedrijven het uit bij een ervaren specialist als de Reputatiefabriek.

linkbuilding

Private Blog Network

Een Private Blog Network (PBN) is een krachtig hulpmiddel dat we bij Reputatiefabriek inzetten om snel en consistent waardevolle backlinks voor onze klanten te creëren. Dankzij ons PBN kunnen we efficiënt en kosteneffectief relevante links plaatsen op diverse websites. Dit resulteert in verbeterde rankings en zichtbaarheid voor onze klanten, terwijl de kosten laag blijven. Onze doordachte PBN-strategie stelt ons in staat om snel resultaten te behalen en de online aanwezigheid van jouw bedrijf te versterken.
PBN
linkruil

Linkruil

Wij maken actief gebruik van linkruil. Dat wil zeggen dat wij ons PBN beschikbaar stellen om te ruilen met partners die ook in het bezit zijn van een PBN. Hierdoor hebben wij effectief toegang tot tienduizenden verschillende websites. Deze vorm van linkbuilding is net als ons PBN een snelle manier om consistent links te genereren voor onze klanten.

Betaalde Publicaties

Niet alle backlinks dragen dezelfde linkkracht, daarom maken wij gebruik van betaalde publicaties voor extra krachtige backlinks. Met onze betaalde publicatie methode gaan wij op zoek naar relevante, hoogwaardige sites waar wij een artikel op mogen plaatsen tegen betaling. Deze sites hebben hoge bezoekersaantallen waardoor je niet alleen linkkracht krijgt, maar ook extra bezoekers van lezers die mogelijk doorklikken. Voor betaalde publicaties is een aanvullend inkoopbudget nodig naast het reguliere budget.
Betaalde Publicatie
Citation building

Citation Building

Citation building is een cruciaal onderdeel van onze lokale SEO strategie, gericht op het versterken van jouw online aanwezigheid. We zorgen voor een consistente vermelding van je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer op diverse relevante online platforms, zoals bedrijfsvermeldingswebsites, online directories en sociale media. Deze nauwkeurige en uniforme gegevens helpen zoekmachines om de betrouwbaarheid en relevantie van jouw bedrijf voor lokale zoekopdrachten te beoordelen, wat leidt tot betere lokale zoekresultaten en meer potentiële klanten in jouw regio.

Blog commenting

Nog een effectieve linkbuildingmethode die wij toepassen, is blog commenting. Dit omvat het actief deelnemen aan relevante blogs en websites binnen jouw branche of niche door waardevolle opmerkingen en feedback achter te laten. Door het delen van inzichtelijke opmerkingen, bouwen we waardevolle relaties op en genereren we betrouwbare backlinks naar jouw website. Dit resulteert in een verhoogde autoriteit, betere zoekresultaten en een grotere zichtbaarheid voor jouw bedrijf in de online wereld.
Blog commenting
Internationale linkbuilding afbeelding

Internationale linkbuilding

Beter gevonden worden in het buitenland? Wij hebben unieke methoden om internationaal beter te ranken. Deze aanpak omvat het verwerven van waardevolle backlinks van internationale bronnen en websites. Door effectieve internationale linkbuilding kunnen we jouw bedrijf positioneren als een autoriteit binnen jouw branche op een wereldwijde schaal. Dit resulteert in een groter bereik van potentiële klanten over de hele wereld en versterkt de online reputatie van jouw merk. Onze internationale linkbuilding-experts werken nauw samen met een netwerk van internationale partners om relevante en betrouwbare backlinks te creëren die jouw rankings stimuleren en jouw zakelijke groei bevorderen.

Waarom moet je linkbuilden?

Als je makkelijk gevonden wilt worden op Google dan moet je jouw website optimaliseren voor zoekmachines. Omdat meerdere websites dit voor dezelfde zoekwoorden doen, moeten zoekmachines bepalen wie op welke positie komt. De websites met de meeste (autoritaire) verwijzingen komen hoger in de rankings. Deze verwijzingen, oftewel links, moet je opbouwen. Dit kan je zelf doen of laten doen door een linkbuilding specialist.

Een goed linkprofiel opbouwen!

Het is enorm belangrijk dat je een goed en sterk linkprofiel opbouwt wanneer je aan het linkbuilden bent. Maar wat is een goed linkprofiel? Een goed linkprofiel wil niet alleen zeggen dat je enorm veel backlinks naar je website hebt, maar het is meer! Het is belangrijk dat jouw linkprofiel verschillende soorten linkjes bevat van verschillende soorten websites. Hiernaast is het ook essentieel dat de juiste anchorteksten worden gebruikt. Zo is het belangrijk om naast de focus keywords ook de branded- en naked keywords mee te nemen tijdens het linkbuilding proces.

Hoe werkt linkbuilding?

De zoekmachines geven elke site een ranking op basis van hoe zij denken dat de kwaliteit en relevantie van de site overeenkomt met de zoekopdracht van de gebruiker. Wij kunnen dat mechanisme in ons voordeel gebruiken door relevante content te schrijven over de zoekwoorden van een site en daar vervolgens naartoe te linken. Hierdoor bouw je een krachtig backlink profiel op, waardoor jouw website hoger in de zoekresultaten komt.

Om je reputatie te verhogen heb je backlinks nodig van sites van hoge kwaliteit; sommige strategieën kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het kopen van links of het deelnemen aan een linkruil. De kwaliteit van de links wordt bepaald door verschillende factoren.

Wat is een backlink?

Een backlink is een hypertext link die van een externe website naar je eigen site verwijst. Google beschouwt dat als een “stem van vertrouwen”. Het is een belangrijk signaal dat door zoekmachine algoritmes wordt gebruikt om te bepalen hoe gezaghebbend en relevant jouw website is binnen een branche of doelmarkt.

Met linkbuilding maak je veel van deze backlinks aan, waardoor jouw website voor een bepaald zoekwoord steeds relevanter wordt voor zoekmachines, en je dus hoger in de zoekresultaten komt te staan.

Wat is een goede backlink?

De kwaliteit van een backlink hangt af van de website waar deze vandaan komt. De kwaliteit van websites verschilt enorm, dit is iets waar Google rekening mee houdt. Daarom weegt een backlink van een reputabele website veel zwaarder dan een website waar veel spam gedeeld wordt. Relevantie en kwaliteit van de content op de website is ontzettend belangrijk voor de autoriteit, en je wilt het liefst backlinks van websites met een hoge domein en pagina autoriteit.

Hoe kom je aan backlinks?

Backlinks kan je op twee verschillende manieren krijgen, op een natuurlijke manier en via linkbuilding. Om backlinks op een natuurlijke manier te krijgen moeten andere websites dus over jou gaan schrijven, met in de tekst een link naar jouw website. Omdat dit in veel vakgebieden niet zomaar gebeurt, is het sneller en makkelijker om te linkbuilden. Op die manier krijg je maandelijks een bepaalde hoeveelheid live links erbij om te stijgen in de rankings.

Welke methodes gebruiken wij?

De afgelopen jaren hebben wij ons volledig gefocust op de specialisatie linkbuilding. In deze tijd hebben wij veel kennis kunnen vergaren en enorm veel klanten blij kunnen maken. Wij maken dan ook gebruik van verschillende effectieve, white hat, linkbuilding methodes. Uit ervaring zien we dat de juiste combinatie van verschillende methodes de beste resultaten zullen opleveren. Echter luisteren wij altijd naar de wensen van onze klanten en bespreken we de methodes die we toepassen voordat we aan de slag gaan.

Is linkbuilding veilig?

Of linkbuilding veilig is, is al jaren het gesprek van de dag. Duizenden en duizenden specialisten hebben ontelbare uren besteed aan het verkrijgen van links uit allerlei online bronnen, maar met Google’s steeds veranderende algoritme kan het moeilijk zijn om te weten of alle linkbuilding inspanningen wel veilig zijn of niet.

De zoekmachines hebben een paar richtlijnen opgesteld waarvan ze zeggen dat ze veilig zijn, terwijl het schenden van andere kan resulteren in een ranking penalty. Als je de richtlijnen volgt dan kan er niks misgaan.

Dus is het veilig? Ja. Linkbuilding kan je allerlei voordelen opleveren voor je site, waaronder traffic boosts en een hogere ranking in zoekmachines. Je moet wel netjes te werk gaan als je niet op de vingers getikt wilt worden door de zoekmachines.

Werkt linkbuilding nog steeds?

Veel mensen vragen zich af of linkbuilding nog steeds werkt om hoger in de rankings komen. Google update haar algoritme vrijwel maandelijks om onnatuurlijke backlinks lager te beoordelen dan natuurlijke backlinks. Hierdoor denken veel mensen dat linkbuilding geen nut meer heeft, maar niks is minder waar. Linkbuilding is nog steeds de grootste ranking factor van een website, en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven. Zolang de geplaatste content van voldoende kwaliteit is kan Google het verschil niet herkennen.

Hoeveel moet je investeren in linkbuilding?

Geen enkele website is hetzelfde en elke website heeft andere doelen, hierdoor is het lastig om te bepalen hoeveel geld een website eigenaar moet reserveren voor linkbuilding. Als er veel concurrentie is voor een bepaald zoekwoord dan zijn er meer backlinks nodig om hier goed voor te ranken, terwijl een zoekwoord met weinig concurrentie met minder backlinks veel sneller een hoge ranking krijgt. Het benodigde budget om hoog te ranken is dus afhankelijk van het type website, het bestaande backlinkprofiel en de gekozen zoekwoorden.

Ben je geïnteresseerd in linkbuilding services en wil je weten hoeveel je moet investeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Uitbesteden aan een team vol professionals

Linkbuilding is een lastig proces dat veel tijd kost. We zien in de praktijk vaak dat mensen zo snel mogelijk veel linkjes naar hun website proberen te krijgen in een korte tijd. Hierdoor gaat de kwaliteit van het linkprofiel achteruit en deze onnatuurlijke groei zal Google straffen. Om een goed linkprofiel op te bouwen is het belangrijk dat de linkbuilding zorgvuldig wordt uitgevoerd. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar linkbuilding kost veel tijd en daarom besluiten veel mensen het uit te besteden. Bij de Reputatiefabriek werken we met veel tools en hebben we een enorm netwerk aan websites en partners waardoor we snel en efficiënt relevante linkjes naar jouw website kunnen vergaren. Ons team vol professionals staat altijd klaar om jou te helpen.

Kan je ook een boost gebruiken?

Neem dan vandaag nog contact met ons op en we komen op werkdagen binnen 24 uur bij je terug. Heb je gewoon een vraag? Dat kan natuurlijk ook, wij helpen je graag!

Learn how we helped 100 top brands gain success