Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden zodat jij je kan focussen op je kernactiviteiten? Geef jezelf of jouw klanten de volledige SEO aanpak met behulp van linkbuilding. Reputatiefabriek is al jaren dé keuze voor vele bureaus en bedrijven om hun linkbuilding aan uit te besteden.

Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een off-page SEO plan aan. Vul het contact formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug.

Uitbesteden bij een linkbuilding bedrijf

Vraag een gratis off-page SEO plan aan en ontvang binnen 24 uur al reactie.
Met het off-page SEO plan weet jij precies welke links je nodig hebt om de concurrentie voorbij te gaan.
Klik hier om een voorbeeld Offpage SEO plan te downloaden.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding uitbesteden is een proces voor het versterken van je SEO door kwalitatieve ‘stemmen’ van externe sites te verzamelen, wat de autoriteit van je website verhoogt. Het focust op het verkrijgen van waardevolle links van relevante, gezaghebbende bronnen, essentieel voor een betere zoekmachine ranking. Specialisten benutten hun netwerken voor jouw voordeel, voor een verbetering van de online zichtbaarheid en organisch verkeer.

 

Linkbuilding laten doen door een specialist kan een verstandige keuze zijn, omdat het een tijdrovend en complex proces is dat expertise vereist. Specialisten beschikken over de nodige ervaring, hulpmiddelen, connecties en automatisering om effectieve linkbuilding-strategieën te implementeren. Dit zorgt niet alleen voor een goedkopere en efficiëntere werkwijze, maar stelt je ook in staat om je te focussen op jouw kernactiviteiten.

 

Linkbuilding uitbesteden Reputatiefabriek

Linkbuilding laten doen in 5 stappen

Een samenwerking met Reputatiefabriek begint altijd met een zorgvuldig geplande kennismakingsfase. Deze belangrijke eerste stap stelt ons in staat om elkaar op een persoonlijke en professionele manier beter te leren kennen. Tijdens deze kennismaking nemen we uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw verhaal, uitdagingen en doelstellingen. Dit helpt ons om een helder beeld te krijgen van wat jij precies zoekt in een samenwerking en welke specifieke behoeften en verwachtingen je hebt.

Na de kennismaking gaan we aan de slag met de linkbuilding quickscan. De linkbuilding quickscan is voor zowel bureaus als directe klanten vrijblijvend. De linkbuilding quickscan brengt de zoekmachine concurrentie in kaart, en vergelijkt de backlinkprofielen zodat we precies weten wat de klant nodig heeft om betere posities te halen. Op het einde van de quickscan doen wij ons voorstel, inclusief de kosten en hoeveelheid backlinks.

Vervolgens wordt het voorstel besproken met de klant, zodat alle verwachtingen helder zijn. Er is altijd ruimte om het voorstel te wijzigen, en af te stemmen op de wensen en behoeften van de klant. Zo kunnen onze linkbuilding diensten ook maandelijks aangepast worden, zodat je altijd de links krijgt die jij op dat moment nodig hebt.

Zodra we een akkoord hebben op het voorstel kunnen we beginnen met linkbuilden. Onze specialisten produceren iedere maand de afgesproken hoeveelheid backlinks, zodat jij je kan bezig houden met andere taken. Dankzij onze jarenlange ervaring als linkbuilding specialist kunnen wij dit snel en efficiënt, en dat zie je terug in de kosten en hoeveelheid backlinks.

Indien overeengekomen versturen wij iedere maand een rapportage. Hierin staan alle backlinks die wij hebben geproduceerd voor de klant. Tevens is er een overzicht van de rankings van de gekozen zoekwoorden. Wij kijken iedere maand mee met de rapportage, en handelen proactief als we merken dat de resultaten uitblijven.

Waar letten wij op tijdens het linkbuilden voor onze klanten?

Relevante backlinks

Relevante backlinks zijn links van externe websites die naar jouw site verwijzen, waarbij de content van de externe site gerelateerd is aan de inhoud van jouw pagina. Deze backlinks zijn cruciaal voor SEO omdat ze functioneren als een stem van vertrouwen van de ene site naar de andere. Zoekmachines zoals Google gebruiken deze links als belangrijke indicatoren voor de kwaliteit en relevantie van jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks een website heeft, des te hoger de kans dat deze goed rankt in de zoekresultaten.

Relevante backlinks verhogen niet alleen de autoriteit van je website in de ogen van zoekmachines, maar trekken ook gericht verkeer aan. Bezoekers die via een relevante link op jouw site komen, zijn doorgaans meer geïnteresseerd in wat je te bieden hebt, wat de kans op conversie verhoogt. Bovendien helpen deze links bij het bouwen van relaties binnen je sector en verbeteren ze de zichtbaarheid en het bereik van je website.

Natuurlijk backlinkprofiel

Een natuurlijk backlinkprofiel is een verzameling inkomende links naar een website die op organische wijze zijn verkregen, zonder manipulatie of onnatuurlijke inspanningen om deze links te verkrijgen. Dit type profiel kenmerkt zich door een diversiteit aan links vanuit verschillende bronnen, waaronder blogs, nieuwswebsites, en sociale mediaplatformen, die verwijzen naar de website vanwege de kwaliteit, relevantie of waarde van de content. Dankzij onze jarenlange ervaring als linkbuilding specialist kunnen wij dit nabootsen.

In een natuurlijk backlinkprofiel variëren de soorten websites die linken, de gebruikte ankerteksten (de zichtbare, klikbare tekst in een hyperlink) en de verdeling van de linkautoriteit. Het bevat zowel links naar de homepage als naar diepere pagina’s binnen de site, wat duidt op een gezonde verdeling van content die waardevol wordt geacht door externe bronnen. Een natuurlijk profiel heeft ook een evenwichtige mix van follow en nofollow links, wat bijdraagt aan de authenticiteit in de ogen van zoekmachines.

Kwaliteit vs kwantiteit

In een linkbuilding strategie speelt kwaliteit een cruciale rol omdat het verwijzen naar je website door hoogwaardige, autoritaire bronnen je SEO-prestaties significant kan verbeteren. Kwalitatieve backlinks van sterke sites binnen je niche verhogen niet alleen de geloofwaardigheid en vertrouwen van je website bij zoekmachines, maar trekken ook gericht en relevant verkeer aan. Deze links fungeren als een sterke aanbeveling voor je content, waardoor de kans op een hogere ranking in de zoekresultaten toeneemt.
De kwaliteit van backlinks kan op verschillende manieren beoordeeld worden. Er wordt vaak gekeken naar de metrics van de pagina waar de link op staat, zoals de traffic, de DA en PA (domain en page authority) van Moz, maar ook de DR en UR (domain en url rating) van Ahrefs.

Anderzijds heeft kwantiteit in een linkbuilding strategie ook zijn voordelen, mits de links van voldoende kwaliteit zijn. Een groter aantal backlinks kan de zichtbaarheid en autoriteit van een website verhogen, mits deze links afkomstig zijn uit een diversiteit aan bronnen. Dit kan zoekmachines signaleren dat de content breed erkend en gewaardeerd wordt, wat positief bijdraagt aan de SEO-prestaties.

Onze experts staan voor je klaar

Deze bedrijven gingen jou voor

Veel gestelde vragen

Wat houdt linkbuilding in?

Linkbuilding is een SEO-strategie waarbij het doel is om het aantal inkomende links naar een website te verhogen. Deze links, afkomstig van externe websites, fungeren als een stem van vertrouwen en autoriteit in de ogen van zoekmachines zoals Google. Een hoger aantal kwalitatieve backlinks kan leiden tot een betere ranking in de zoekresultaten, omdat het aantoont dat de content waardevol en relevant is voor gebruikers. De strategie omvat het creëren van aantrekkelijke content die natuurlijk linkwaardig is, het uitvoeren van outreach naar relevante websites en het deelnemen aan gastblogging. Het succes van linkbuilding hangt af van de kwaliteit en relevantie van de links, niet alleen de kwantiteit.

 

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding uitbesteden kan voordelig zijn omdat het een tijdrovend en gespecialiseerd proces is dat diepgaande kennis van SEO vereist. Professionals in linkbuilding beschikken over de expertise en de netwerken om hoogwaardige en relevante backlinks efficiënt te verwerven. Zij blijven ook up-to-date met de laatste richtlijnen van zoekmachines, waardoor risico’s op straffen verminderd worden. Bovendien kunnen zij een strategie op maat ontwikkelen die aansluit bij de specifieke doelen en doelgroep van een bedrijf. Door linkbuilding uit te besteden, kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze profiteren van verbeterde zoekmachine rankings en zichtbaarheid, wat leidt tot meer verkeer en potentieel hogere conversies.

 

Hoe begin je met linkbuilding?

Om te beginnen met linkbuilding, start je met het creëren van waardevolle, kwalitatieve content die anderen natuurlijk willen linken. Analyseer vervolgens je doelgroep en identificeer relevante websites, blogs en influencers binnen je niche. Benader deze potentiële linkbronnen met een persoonlijke benadering, waarbij je de waarde van jouw content voor hun publiek benadrukt. Gebruik tools om je backlinkprofiel en dat van concurrenten te analyseren, zodat je kansen voor nieuwe links kunt identificeren. Focus op het bouwen van relaties binnen je industrie en overweeg gastbloggen als een manier om zichtbaarheid te krijgen en waardevolle backlinks te verdienen.

Een eenvoudigere manier is het uitbesteden van de linkbuilding. Op die manier wordt je volledig ontzorgd en kan je je focussen op het maken van content. Op die manier kan je in minder tijd meer resultaat halen, en weet je zeker dat de linkbuilding goed gebeurt.

 

Hoe schrijf je een linkbuilding tekst?

Bij het schrijven van een linkbuilding tekst, focus je op het creëren van waardevolle en informatieve content die natuurlijk aanspoort tot het delen en linken. Kies een relevant onderwerp dat aansluit bij je doelgroep en expertisegebied. Zorg ervoor dat je tekst uniek, boeiend en nuttig is, met praktische inzichten of oplossingen voor problemen. Gebruik aantrekkelijke titels en tussenkopjes om leesbaarheid te verhogen. Integreer organisch keywords en zorg voor natuurlijke inbedding van links die toegevoegde waarde bieden aan je lezers. Promoot je content actief via sociale media en andere platformen om zichtbaarheid te vergroten en de kans op backlinks te maximaliseren.

 

Begin vandaag nog met uitbesteden!

Wil jij binnen een week beginnen met linkbuilden? Dat kan! Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar ons kantoor (09:00 – 17:00 op werkdagen) en wij gaan direct voor je aan de slag.
Bij Reputatiefabriek hebben wij geen wachttijden en kunnen we beginnen met linkbuilden zodra alle details bekend zijn.

Laten we kennismaken!

Plan een vrijblijvende kennismaking in en wij komen binnen 24 uur bij je terug.

Onze specialisten zijn elke werkdag beschikbaar en staan klaar om jou te helpen met advies op maat.

Learn how we helped 100 top brands gain success