Linkbuilding Amsterdam

Er zijn veel grote bedrijven en online marketing bureaus gevestigd in Amsterdam. Veel van deze bedrijven vinden het prettig om samen te werken met partners die in dezelfde regio actief zijn. Dit zorgt voor een goede communicatie en snelle beslissingen. De Reputatiefabriek is een gespecialiseerd linkbuilding bureau uit Amsterdam.

Wil jij jouw linkbuilding uitbesteden aan een linkbuilding partner in de regio Amsterdam? Dan kunnen wij je helpen!

Vul het contactformulier in en we komen binnen 24 uur op werkdagen bij je terug. Nieuwe klanten komen altijd in aanmerking voor een gratis offpage SEO plan, zodat je precies weet welke type links je nodig hebt om van de concurrentie te winnen.

Laten we kennismaken

Op zoek naar een linkbuilding partner in Amsterdam? Laten we dan kennismaken en kijken hoe wij jullie kunnen helpen met de linkbuilding.

Een stukje geschiedenis

De ReputatieFabriek is een SEO bureau ontstaan uit het online marketing bureau, Traffic2Result. Net als velen hadden wij behoeften aan kwalitatieve, white hat linkbuilding. We konden geen betaalbare, transparante leverancier hiervoor vinden, dus besloten we het zelf te doen. Al snel ontdekten we verschillende effectieve methoden en zijn we ons fulltime gaan focussen op deze specialisatie. Dat deden wij zo goed, dat bureaus al snel naar ons toekwamen om het bij ons uit te besteden. De afgelopen jaren hebben we veel kennis kunnen vergaren en klanten blij gemaakt.

Linkbuilding is nog steeds een belangrijke SEO techniek en een cruciaal onderdeel voor betere rankings. Zonder een mooi backlinkprofiel is het haast onmogelijk om goed te ranken. Het verkrijgen van de juiste backlinks is de afgelopen jaren niet alleen een stuk belangrijker, maar ook een stuk lastiger geworden. Het kost dan ook veel tijd en moeite om de juiste backlinks te verzamelen. We begrijpen dan ook dat veel bedrijven weinig tijd en zin hebben om zelf te linkbuilden.

Gelukkig vinden wij het linkbuilden wel leuk!

Uit ervaring zien we dat de juiste combinatie van verschillende methodes de beste resultaten zullen opleveren. In overleg met de klant, bespreken we altijd welke methodes het beste bij hun situatie passen. We maken gebruik van veel effectieve, white hat, linkbuilding methodes.

 

Linkbuilding uitbesteden in Amsterdam

Linkbuilding uitbesteden aan de Reputatiefabriek in Amsterdam heeft veel voordelen:

 

Volledige white hat linkbuilding

Lage prijzen die passen bij een onderaannemer

Volledig transparant

Proactieve houding

Enorm netwerk aan websites en partners

Maandelijks opzegbaar

Leon Hamelink

Zo ziet een samenwerking met een Amsterdamse linkbuilder er uit

Een samenwerking begint altijd met een kennismaking. Dit kan online, maar ook bij ons op kantoor in Amsterdam. Tijdens de kennismaking kunnen wij onze werkwijze toelichten, en kan jij met ons delen wat je wilt bereiken met linkbuilding.

Transparantie en duidelijkheid is voor ons enorm belangrijk, daarom zijn onze kennismakingen en toekomstige meetings altijd vrijblijvend.

Indien er serieuze interesse is in het aangaan van een samenwerking, kunnen wij je een gratis off-page SEO plan aanbieden. In dit plan kijken wij naar jouw belangrijkste zoekwoorden, de zoekmachine concurrentie op die zoekwoorden en de backlinkprofielen van jou en de concurrenten. Met die data kunnen wij een plan maken om de concurrentie in te halen qua backlinks.

Het off-page SEO plan wordt afgesloten met ons voorstel, inclusief het kostenplaatje. Zo weet je precies hoe je ervoor staat, wat er moet gebeuren, hoe lang het duurt en hoeveel het gaat kosten.

Vervolgens is er de ruimte om het off-page SEO plan te bespreken met een van onze specialisten. Die kunnen het plan toelichten, maar ook wijzigen op basis van feedback van de klant. Zo creëren we een plan die past bij jouw situatie, en weet je precies waar je aan toe bent.

Als je akkoord gaat met het plan, dan kunnen we beginnen met de uitvoering van de linkbuild werkzaamheden. Wij gaan iedere maand de afgesproken hoeveelheid links maken, en bouwen zo richting het gewenste backlinkprofiel.

Dankzij ons interne productsysteem kunnen wij eenvoudig verschillende type links inplannen bij de desbetreffende stations. Voor ieder type link is een specialist beschikbaar de dit efficiënt en effectief kan uitvoeren.

Op het einde van iedere maand verstuurd jouw accountmanager de rapportage. Hierin staan alle nieuwe aangemaakte links van die maand, en een overzicht van de rankings op de gekozen zoekwoorden. Zo weet je precies welke links jij er bij hebt gekregen en op welke plek jij rankt met jouw zoekwoorden.

Het kan gebeuren dat de rankings niet veranderen, ondanks het linkbuilden. Soms is de content niet sterk genoeg, of is er een technische SEO fout aanwezig. Geen zorgen, jouw accountmanager ziet dat ook, en denkt graag mee aan een oplossing. Alle gemaakte links blijven bestaan, dus als het probleem eenmaal is opgelost, kan dat resulteren in een flinke boost in jouw rankings.

Wat zijn de voordelen van linkbuilden bij een bureau in Amsterdam?

Lokale expertise en netwerk

Een lokaal bureau beschikt over specifieke kennis van de Amsterdamse markt en het zakelijke landschap. Wij zijn bekend met lokale trends, concurrentie, en hebben een uitgebreid netwerk binnen de stad. Dit stelt ons in staat om gerichte linkbuilding-strategieën te ontwikkelen die resoneren met het lokale publiek. Wij kunnen hoogwaardige, relevante links verkrijgen van lokale websites en platforms die de zichtbaarheid binnen specifieke Amsterdamse zoekopdrachten verhogen.

Persoonlijk contact en communicatie

Directe communicatielijnen en de mogelijkheid tot persoonlijke ontmoetingen zorgen voor een betere samenwerking en afstemming van de SEO-strategie. Face-to-face gesprekken verhogen het begrip en vertrouwen, wat ontzettend belangrijk is voor een succesvolle samenwerking. Dit kan resulteren in efficiëntere projectuitvoering, snellere aanpassingen aan strategieën, en een dieper inzicht in jouw specifieke behoeften en doelstellingen. Bovendien is het gemakkelijker om een sterke, langdurige zakelijke relatie op te bouwen met een bureau dat geografisch dichtbij is. O ja, en we kunnen samen koffie drinken en strategieën bespreken, hoe fijn is dat?

Begrip van lokale regulaties en cultuur

Elk gebied heeft zijn eigen zakelijke gebruiken, culturele nuances en zelfs specifieke regelgeving. Een linkbuild bureau in Amsterdam is niet alleen bekend met deze aspecten, maar weet ook hoe ze de SEO- en linkbuilding-strategieën hierop kunnen afstemmen. Ze kunnen content en links creëren die cultureel relevant zijn en aansluiten bij lokale waarden en verwachtingen, wat de effectiviteit van de SEO-inspanningen kan vergroten. Bovendien kunnen wij navigeren door lokale regelgevingen en zorgen dat jouw online aanwezigheid voldoet aan alle lokale wettelijke vereisten. Nu is dat met SEO niet zo heel spannend, maar het is wel zo handig om op een lijn te zitten.

Onze experts staan voor je klaar

Deze bedrijven gingen jou voor

Veel gestelde vragen

Hoe doe je aan linkbuilding?

Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van externe websites naar de jouwe, om de zichtbaarheid en autoriteit van je website in zoekmachines te verhogen. Begin met het creëren van kwalitatieve, relevante content die anderen natuurlijk willen delen. Daarnaast kan je op zoek gaan naar linkpartners zoals bloggers, bedrijven en influencers binnen jouw branche en benader je hen met een voorstel dat wederzijds voordeel biedt. Gastbloggen is ook een effectieve methode; hierbij schrijf je artikelen voor andere websites in ruil voor een link terug naar je site. Consistentie, kwaliteit, en het opbouwen van relaties staan centraal in een succesvolle linkbuilding strategie. Dat kost natuurlijk enorm veel tijd, daarom is het uitbesteden van de linkbuilding een populaire optie.

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding uitbesteden aan specialisten biedt meerdere voordelen. Ten eerste brengen zij de nodige expertise en ervaring mee om effectieve strategieën te ontwikkelen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften en doelen. Ze beschikken over een uitgebreid netwerk van contacten en kunnen kwalitatief hoogwaardige backlinks verkrijgen, wat zelf doen vaak tijdrovend, complex en duur is. Daarnaast kunnen zij de voortgang monitoren en strategieën bijsturen voor optimale resultaten. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je je kunt focussen op andere aspecten van je bedrijf, terwijl je backlinkprofiel en online zichtbaarheid verbeteren.

Wat kost een backlink?

De kosten van een backlink kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de autoriteit van de website, de relevantie voor jouw niche, en de kwaliteit van de content waarnaar gelinkt wordt. Over het algemeen kunnen backlinks variëren van gratis, voor natuurlijk verkregen links door hoogwaardige content, tot honderden of zelfs duizenden euro’s voor links van zeer autoritaire sites. De prijs kan ook beïnvloed worden door de methode van verkrijgen, zoals outreach-inspanningen of content creatie. Een op maat gemaakte linkbuilding strategie, afgestemd op jouw specifieke doelen en budget, is essentieel voor kosteneffectieve linkbuilding.

Bij Reputatiefabriek hanteren wij verschillen tarieven voor backlinks, afhankelijk van het type backlink en de staffelkorting op basis van het beschikbare linkbuildbudget. Onze goedkoopste backlink begint vanaf €13,70, terwijl onze duurste backlinks kunnen oplopen tot meer dan duizend euro.
Voor veel websites zijn de duurdere links niet nodig, en zijn er prima resultaten te halen met de goedkopere links. Dit verschilt per type site en markt.

Wat is het nut van linkbuilding?

Linkbuilding is essentieel voor zoekmachineoptimalisatie omdat het direct bijdraagt aan de autoriteit en geloofwaardigheid van je website. Zoekmachines, zoals Google, zien backlinks van kwalitatieve en relevante websites als een stem van vertrouwen, wat je rankings in de zoekresultaten kan verbeteren. Dit leidt tot meer zichtbaarheid, meer verkeer naar je website, en uiteindelijk meer conversies.
Stel je voor: de top 10 zoekresultaten hebben allemaal sterke, relevante content, en alle zoekmachine optimalisaties goed doorgevoerd. Wie verdient dan de eerste plek, en wie de tiende? Backlinks vormen dan een belangrijk onderdeel om te bepalen wie het meest relevant is voor een onderwerp.

 

Linkbuilding in Amsterdam uitbesteden doe je hier

Klaar om te volgende stap te zetten en linkbuilding eindelijk eens goed aan te pakken? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met je op.

Kom je een bakkie doen?

Laten we gewoon het gesprek aangaan, online of bij ons op kantoor. Wij helpen je graag met al jouw linkbuilding vragen.

Learn how we helped 100 top brands gain success