Het verloop van mijn online marketing stage

Hi ik ben Esmée, 19 jaar en ik heb 10 weken stage gelopen bij Reputatiefabriek.

Ik ben tweedejaars Creative Business student aan de Hogeschool van Amsterdam. In mijn tweede jaar mocht ik een beroepsoriënterende stage lopen van 10 weken, van begin november tot eind januari. Ik doe nu de specialisatie digitale media, waar ik vakken krijg zoals SEO. Toen ik op zoek ging naar stages, zag ik dat Reputatiefabriek een vacature open had staan voor een online marketing stage. Voordat ik begon hoopte ik veel dingen te kunnen leren over onder andere SEO. 

Helaas zag mijn stage er wel iets anders uit dan ik van te voren had gehoopt. Tijdens mijn sollicitatie was de situatie rondom het coronavirus nog redelijk rustig en zag het ernaar uit dat ik wel een aantal dagen naar kantoor zou kunnen. Uiteindelijk ben ik maar 4 dagen op kantoor geweest en heb ik de rest van mijn stage vanuit huis gedaan, omdat de maatregelen vanuit de overheid steeds strenger werden. Dat was wel heel erg wennen, maar gelukkig hielpen veel collega’s als ik iets niet begreep.

Elke ochtend heb ik een meeting met het vaste team en de twee andere stagiaires, daarin bespreken we wat wij die dag gaan doen en kan ik vragen stellen als ik die heb. Vervolgens begint mijn dag met het checken van mijn mail. Via de mail heb ik namelijk contact met onder andere linkruil partners. Ik werk namelijk elke maand voor verschillende klanten in verschillende branches. 

Zo werk ik onder andere voor vergelijkingswebsites, een kinderkleding webshop en een reisbureau. Voor mijn klanten doe ik veel verschillende methodes toepassen, van het linkbuilden. Het doel van linkbuilden is, dat ik door middel van onder andere het ruilen van links of het schrijven van blogs ervoor zorg dat mijn klanten op de door hen opgegeven zoekwoorden een hogere plek in Google krijgen. 

Na het checken van mijn mail, kan ik aan de slag gaan met het uitvoeren van de verschillende linkbuilding methodes. In mijn eerste stageweek heb ik een cursus gehad waarin veel methodes mij al meteen werden uitgelegd, waardoor ik al vrij snel zelf aan de slag kon. 

Naast het linkbuilden doe ik ook verschillende dingen voor de social mediakanalen. Zo heb ik samen met twee andere stagiaires een teampagina (voor de website) bedacht en hebben we ons idee mogen uitvoeren. Ik ben heel trots op het resultaat en vond het heel leerzaam om hieraan mee te mogen werken. Verder wilde Reputatiefabriek een plan hebben voor hun social media, dus heb ik samen met de andere stagiaires een content planning gemaakt en hebben we verschillende posts bedacht en gemaakt. De bedoeling is dat de volgende stagiaires dit kunnen oppakken en hier verder mee kunnen gaan.

De begeleiding vanuit Reputatiefabriek vond ik erg prettig, zo had ik dagelijks contact met mijn stagebegeleider Joey en hadden de stagiaires gezamenlijk een groepsapp waarin we veel dingen aan elkaar konden vragen en bespreken.

Nu ik bijna aan het einde van mijn stageperiode ben, kan ik met zekerheid zeggen dat ik veel heb geleerd en hier een leuke en leerzame stage heb gehad. Ik vond mijn stage zelfs zo leuk, dat ik daar nu zal blijven werken, als bijbaan.

Wil jij ook meer organisch verkeer?

Plan dan vrijblijvend een kennismaking met ons in en ontdek jouw maximale potentie. Even bellen kan natuurlijk ook, bij ons vindt je altijd een luisterend oor.

Learn how we helped 100 top brands gain success